Terug naar overzicht
simone-eringfeld

Simone Eringfeld (1995)

Onderzoeker

2022

Eigenlijk zou Simone Eringfeld in 2020 voor haar master onderzoek gaan doen in een Oegandees vluchtelingenkamp. Toen deze plannen door covid-19 niet konden doorgaan, besloot ze het roer om te gooien en de impact van het virus op het hoger onderwijs te gaan onderzoeken.

Daarbij boorde ze nieuwe onderzoeksmethoden aan. Ze startte de podcast Cambridge Quaranchats. ‘Oorspronkelijk om het gevoel van isolatie tegen te gaan, maar uiteindelijk gebruikte ik het medium om data te verzamelen en poëzie te schrijven van diezelfde data, als onderdeel van de analyse.’ Ze ging zelfs zover dat ze haar onderzoeksresultaten verwerkte tot een muziekalbum, Please Hold, waarmee ze op tournee ging door het Verenigd Koninkrijk.

‘Voor mij staan onderzoek doen, verhalen vertellen en kunst maken niet los van elkaar. Ze kunnen elkaar juist verstevigen.’

Haar onderzoek leverde haar niet alleen artistieke faam op: ze won de British Educational Research Association Award voor haar scriptie aan de Universiteit van Cambridge, waar ze ook lesgeeft over haar nieuwe onderzoeksmethodologie.

In haar carrière gaat ze in tegen het kiezen van één baan. ‘Waarom maar één ding zijn als je veel meer kunt? Ik ben wetenschapper én kunstenaar én musicus én coach voor ambitieuze studenten en ondernemers én avonturier.’

➔ Wapenfeit Nummers van haar album met datapoëzie, Please Hold, werden gedraaid op BBC Radio.

Foto: Benning & Gladkova