Terug naar overzicht
fd-talenten-logo
daan-van-klinken

Daan van Klinken (1987)

Medeoprichter Flow Your Money

2023

Vernieuwen is niet alleen een kwestie van vooruitkijken. Soms vind je de oplossing voor een hedendaags probleem juist in het verleden. Dan is het een kwestie van een bewezen idee in een modern jasje steken. Dat is in essentie wat Daan van Klinken doet met Flow Your Money, een app om freelancers en consumenten meer controle te geven over hun geld.

Versie 1.0 was het Brabantia-huishoudgeldblik, een blik met vakjes waarin opa en oma hun geld konden sorteren voor verschillende uitgaven. De moderne versie is een app waarmee gebruikers kunnen instellen wat er moet gebeuren als er geld binnenkomt. Vervolgens wordt er automatisch geld van de ene naar de andere rekening overgemaakt (bijvoorbeeld van een hoofdrekening naar een spaar- of boodschappenrekening).

Zulke functionaliteiten bestaan al bij banken, maar Flow werkt anders. ‘Banken en andere financiële apps proberen allemaal klanten te overtuigen al het geld bij hen te stallen’, aldus Van Klinken. ‘Wij zijn een overkoepelende app, die werkt met alle banken.’

Volgens Van Klinken zijn geldzorgen de belangrijkste veroorzaker van stress. Met Flow Your Money hoopt hij mensen meer grip te geven op hun financiën: de app helpt ze om vooruit te plannen. Het is geen overzicht van gedane uitgaven, maar een hulpmiddel om te beslissen wat je met het geld doet dat nog moet binnenkomen.

➔ Wapenfeit Bijna €5 mln opgehaald bij internationale investeerders.

Foto: Benning & Gladkova